Eilen sain lisää lattialautoja ja kattorimoja, joten pääsin viimeistelemään takkahuoneen katon. Katosta kun jäi muutama ohut rima puuttumaan edellisen kerran jälkeen. Tein ompelimoon katon samalla tekniikalla. Ompelimoon valmistu myös muutama hylly sekä pöytä, johon tulee ompelukone ja kankaidenleikkuumahdollisuus. Muutamia yksittäisiä puuttuvia tavaroitakin tuli mieleen, kuten sakset ja nuppineulatyyny. Täytynee sellaset väsätä joku ilta. Johannalta tuli myös vinkkinä, että mallinukke olisi hyvä olla. Tietysti olisi, mutta eihän mun järjenjuoksulla sekään tullut mieleen =).
Hajustepuoti on edelleen ilman boksia, mutta jos vain mahdollista, niin kai sellasen saa kotiin asti viikonloppuun mennessä. Ei siinä muuta, mutta kun ulkona on noin sateista, niin ei kauheasti voi alkaa kuljettelemaan pihalla sellasia tavaroita, jotka ei sateenvarjon alle mahdu.
Ideoita ja haaveita on edelleen päässä pyörimässä vaikka kuinka. Nyt alkaa siis kaksi niistä olla siinä vaiheessa, että toteutumisesta ei ole enää epäselvyyttä, mutta lisää haaveita vain pukkaa tulemaan. Edelleen olen sitä mieltä, että jonkinlainen jouluboksi mun täytyy saada aikaan. Sitä tuskin meen alottamaan ennen marraskuun loppupuolta, koska se vaatii tietynlaisen jouluolon. Juu tiedetään, Terho-tonttu syntyi ihan keskellä kevättä ja kaikki Terhon kaveritkin on ollut kesätuotantoa, joten miksikäs jouluun liittyviä juttuja ei voisi tehdä muulloinkin. Jos tuo Terho on jäänyt tuntemattomaksi, niin nyt heti tutkimaan Sannannaan blogia, että tulee tontut tutuiksi.
Jostain syystä musta tuntuu, että voisin tehdä vielä yhden keittiöboksinkin. Mulla kun tuppaa olemaan vieläkin aika reilusti keittiökalusteita valmiina. Loput kalusteet on kyllä hyvinkin uudenaikasia, joten siitä keittiöstä tulisi ainakin aivan nykyaikainen. Jotenkin myös kiehtoisi ajatus tehdä vanha puuhella ja siihen liittyviä juttuja, mutta voi olla, että yhdistän sen kokonaisuuden jouluboksiin. Jos vaikka tekis puurokattilan liedelle ja joulumuorin puuroa hämmentämään. Kääk, nyt on just ja just lokakuu ja mulla pyörii tontut mielessä. Todella tervettä. Enkä mä edes ole jouluihminen. Askartelutyyppiä kyllä sitäkin enemmän.
Mitähän kaikkia muita bokseja sitä vielä välttämättä haluaisi tehdä? Hmm.. No, ainakin se hääboksi tulee varmaan tehtyä, kun siihen on nuketkin olemassa. ja muutama yksittäinen tavarakin on valmiina. Sulhasella ei tosin vieläkään ole vaatteita, mutta ehkä sen ei tartte viuhahdella omissa häissään, vaan saan jonkun sortin asusteen kyhättyä. Miten olis sulhanen pyyhe päällä? Siihen munkin hermot sentään riittäis. Klääh, pitäs vaan saada sitä mustaa kangasta, että  saisin sen puvun tehtyä. Ja ompelukonetta olisi kiva saada taas lainaan.
Tulipahan taas varsinainen vuodatus. Tähän kun vielä lisää sen valituksen, että kotona ei vieläkään ole nettiä, yli kuukauden on sen asentaminen myöhässä, niin kaikki taitaa olla paketissa. Jos jotain jäi, niin palaan tänne vinkumaan hetken kuluttua.