Tänään illalla olen mietiskellyt enemmän Lundbyn asukkaita, tyyliä ja tarinaa. Mitään lopullista en tietenkään ole päättänyt, lähinnä vain haaveillut.
Koska talo on aika pieni huonemäärältään, ei sinne monta asukasta mahdu. Siksi ajattelinkin, että talossa voisi asua vanhempi pariskunta, jonka lapset ovat jo kasvaneet aikuisiksi ja muuttaneet pois kotoa. Talossa kun ei ole kuin yksi järkevä makuuhuone, niin ei tulisi ongelmia huonekalujen sijoittelun kanssa.
Talo on tyyliltään vanha. Keittiöön voisi tulla tavallisen hellan lisäksi puuhella ja kylpyhuone voisi olla entinen kellari. Talo olisi siis nykyaikaistettu, mutta vanhahtavia piirteitä löytyisi edelleen. Huonekaluja voisi siis tehdä useammalta aikakaudelta.
Vähän jo ehdin värimaailmaakin miettimään. Makuuhuoneesta haluan vihreän, koska se vaan sopii sinne jotenkin. Meillä ihan omassakin kodissa makuuhuoneeessa on paljon vihreää. Keittiössä kaapit ja hyllyt voisi olla aika tummia. Puuhellan/leivinuunin voisi tehdä mun perinteisellä tiilitekniikalla ja maalata vaikka valkoiseksi. Nokea vähän sinne ja tänne tietysti lisäten. Olohuoneeseen voisin tehdä takan, kun muuri nousee kuitenkin keittiön ja eteisen seinää pitkin ylös. Savupiippukin on valmiiksi oikealla kohdalla tätä ratkaisua ajatellen.
Olohuoneeseen voisi lisäksi tehdä jonkunlaiset nojatuolit ja vaikka hyllykön. Paljonhan sinne ei mahdu. Pieneen huoneeseen olohuoneen yhteyteen tulee joko työhuone tai vierashuone, jossa voisi olla sohva. Eteinen on sinänsä vähän väliinputoajana tässä talossa, koska se on niin hankalan muotoinen, etten oikein keksi sille fiksua käyttöä. Naulakko sinne nyt ainakin täytyy saada.
Tässäpä siis vähän mietteitä tulevaa projektia varten. Vähän jo tässä mietin, että voisin vaikka huomenna (jos voimia riittää) kiskoa talon osiin, niin voisin sitten tehdä yhden seinän kerrallaan sillon tällön. Pääsisin vähän toteuttamaan tätä projektia ja purkamaan pahimpia intojani. Sisustaa en kuitenkaan ala sen kummemmin vielä tekemään, kun on tätä muuta elämää valitettavasti.